Site Rengi

Conatus Academy “Düşünecek çok şey var…”

Not: Bu tanıtım yazısı Felsefe Gündem’in talebi üzerine Conatus Academy tarafından hazırlanmıştır.

Conatus Academy “Düşünecek çok şey var…”
3 Mart 2021 11:00
0
A+
A-

Merhaba,

Conatus Academy [CA], öğretmeye değer bir şeyleri olanlarla, onlardan öğrenmeye isteklileri “online” (çevrimiçi) bir platformda bir araya getirerek hemen her konuda “entelektüel paylaşımı” artırmak amacıyla 1 Mayıs 2020’de kuruldu.

CA, kurulduğu günden bu yana geçen yaklaşık 10 ayda 120’nin üzerinde oturumda, 40 farklı akademisyen, öğretmen ve uzman tarafından, doğa bilimlerinden nörolojiye, felsefeden psikolojiye, edebiyattan pedagojiye çok sayıda farklı alanda ders, seminer, söyleşi gerçekleştirmiştir. Alanlarının en iyisi uzmanlarla kitleleri buluşturan bu etkinlikler umulandan büyük ilgi görmüş, bugüne kadar bu etkinliklere 4 bine yakın kişi katılmıştır. Akademinin ilk dersini Beyin ve Sinir Hastalıkları cerrahı, Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi üyesi Prof. Dr. Türker Kılıç vermiştir. Bu ilk dersten bu yana, ülkemizin en değerli entelektüelleri CA platformunda çeşitli konularda ders, seminer ya da söyleşi gerçekleştirmiş, gerçekleştirmektedir.

Akademi, birkaç açıdan kendine özgü bir fikri hayata geçirmek amacındadır:

1. Yasal vergi yükümlülüklerini yerine getirerek kalıcılaşmak üzere bir şahış şirketi olarak kurulmuştur. Bununla birlikte, CA “gelir artırma amaçlı ticari bir girişim” olmak amacında değildir. Bu gerekçelerle, düzenlediği etkinliklere “ücretli” ve “burslu” olmak üzere iki kategoride katılım olanaklıdır. Gelir sahibi olanların ödediği ücretlerden yasal vergi giderleri, konuşmacılara ödenen “jest ücretleri”, platform lisans ücreti ve işlem bedelleri, Zoom adlı yazılımın lisans bedelleri, tanıtım bedelleri,bir adet koordinatörün maaşı ve her etkinliği yöneten bir adet moderatörün ücreti için yeterli miktarın üzerindeki tüm gelir “burslu-ücretsiz öğrenci” katılımını artırmak için kullanılmaktadır.

2. Akademi, 10 ay boyuncaki etkinliklerine 3000’e yakın öğrencinin ücretsiz-burslu katılımına olanak vermiştir. Bu nedenle olacak, Conatus Academy özellikle 30 yaş altı genç kitle tarafından muazzam bir ilgiyle benimsenmiş, yüksek bir aidiyet duygusu oluşmuştur. Platforma ait sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayıları hızla artmış, artmaya devam etmektedir.

3. CA’ya ilk 6 ay için Bahçeşehir Üniversitesi destek olmuş, ardından sürekli sponsorluğu Varlık Lisesi, Doğar Grup ve Ayrıntı Yayınları üstlenmiştir. Bu sponsorluklardan elde edilen katkılarla burslu öğrenci katılımı şimdiki boyutlara kadar çıkarılmıştır. Şimdilerde her etkinliğin %70’ini ücretsiz-burslu öğrenci katılımı oluşturmaktadır.

4. CA etkinliklerinin video kaydı sistem tarafından alınır, ama hiç kimseyle paylaşılmaz. Pedagojik nedenlerle dersin ders sırasında “sahici” bir deneyim olarak yaşanması istenmektedir. Bu karar geniş bir kabul görmüştür. Katılımcılar, “nasılsa kaydını sonradan izlerim” düşüncesini terk ederek etkinliklere son derece ciddi bir dikkatle katılmaktadır. Ayrıca, videoların serbest dolaşımının hoca ve katılımcılar açısından telif hakkı tartışması doğurmasından da kaçınılmaktadır. 

5. CA, hiçbir gerekçeyle katılımcılara sertifika, diploma ya da ölçme-değerlendirme belgeleri vermez. “Öğrenmenin öğrenmekten başka bir ödülü yoktur” düşüncesi benimsenmektedir.

Yukarıda özetlediğimiz bakış açısıyla Conatus Academy’nin kalıcılaşmasını ve giderek klasikleşmesini çok arzuluyoruz. Lütfen WEB sayfasını ziyaret ederek platformun kendini takdimini siz de gözden geçiriniz.

Uygar, bilimsel ve demokratik bir toplumun anlamını bilen kişi ve kuruluşların bu platforma gösterecekleri ilgi bizim için çok değerlidir.

Selam, sevgi ve saygılarımızla.

Conatus Academy sosyal medya ve iletişim adresleri:

Web Sitesi: www.conatusacademy.                 

E-Posta: info.conatusacademy@gmail.com

Twitter: @AcademyConatus

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.