Site Rengi

Felsefe Sanat Psikanaliz Topluluğu – Tanıtım

Bu tanıtım yazısı, Felsefe Gündem’in talebi üzerine Felsefe Sanat Psikanaliz Topluluğu adına Tarık Cemre Ağsar tarafından hazırlanmıştır.

Felsefe Sanat Psikanaliz Topluluğu – Tanıtım
17 Ekim 2020 22:16
0
A+
A-

Felsefe Sanat Psikanaliz, kolektif bir oluşumdur. Yurtsuzdur, mabedi yoktur ancak geniş bir topluluktur. 2018 yılının başlarında yalnızca Okuma/Çalışma atölyesi olarak faaliyet gösteren bu topluluk ilerleyen zamanlarda başka kartellerle yalnızca Psikanaliz değil, Felsefe ve Sanat olarak yayılmıştır. Bu yıldan itibaren ise inisiyatif alan kişilerce, izlence eşliğinde dersler vermektedir ve makul ücretler karşılığında online platformlardan erişebilirler ya da daha sonrası için bu derslerin kayıtlarına ulaşabilirler. Ortak çalışmaların yanı sıra yıllık takvim eşliğinde seminerler düzenleyip, davet ettiğimiz konukların ya da kendi bünyemizden çıkardığımız dostlarımızın sunumlarını dinleyicilere sunmaktayız. Yazılı faaliyet olarak ise kendi web sitemiz üzerinden yazılarımızı/ çevirilerimizi ya da çalışmalarımızı yayınlamaktayız burada ise kendi içerisinde genişleyen bir mantıktan ziyade yahut dikey bir yapılanmaya karşıt olarak dışarıdan yazı kabulü gerçekleştirip, yazı ekibi tarafından uygun dönüşler yapmaktayız. Felsefe Sanat Psikanaliz’in Dergi Ekibi ise birkaç yıldır faaliyet göstermektedir ve yakın bir zamanda ise 3. Sayıyı yayınlayacaktır.

Böyle bir oluşuma başlarken genel düşüncemiz yahut mottomuz neydi diye soracak olursanız, bir topluluk olabilmek ve çalışmalarımızı birilerin ya da birilerinin keyfiyetine göre heba etmemekti.

Faaliyet alanı olarak ise Felsefe, Sanat, Psikanaliz olarak oluşturduğumuz bu  üçgen sayesinde hemen hemen her alan diyebiliriz. Gelen her yazıyı, talebi objektif bir şekilde değerlendirip yazarlarımızın yahut dışarıdan başvuran yazarların düşüncelerini olabildiğince yayınlıyoruz. Kendi bünyemizde çeviri yapan arkadaşlarımız ise bir izlence eşliğinde değil okudukları ve keyif aldıkları metinleri İngilizce yahut Fransızca’dan dilimize tercüme ediyorlar. Bu zorlu süreçte aldıkları inisiyatifleri ise ücretsiz bir şekilde yayınlayarak okuyucunun alacağı keyif ile ödüllendiriyorlar.

Mevcut pandemi evvelinde etkinlerimizi olabildiğince Şişhane civarında yüzyüze gerçekleştiriyorduk ve tanışarak genişlettiğimiz topluluğumuz yalnızca psikoloji, felsefe öğrencilerinden değil her meslek erbabından oluşmaktadır. Bunun faydasını ise web sitesi, dergi, çeviri, online platform, tasarım yahut sosyal medya hesaplarının kontrolünü profesyonel bir şekilde ilerleterek gördük.

İnisiyatif alan çalışma arkadaşlarımızın getirdikleri her proje ile ilgileniyoruz ancak bazen durumlar el vermiyor, masraflar yahut alınması gereken izinler vs. Ya da konuyla ilişkin davet edeceğimiz konuşmacının uygunluğu gibi. Aktif olarak şu an Çalışma Grubu ve iki tane Ders grubu var, bilgi için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz gibi mümkün olduğunca insana ulaşmaya çalışıyoruz ve ilerlerken bir çığ gibi kol kola ilerlemeye ve katılan herkese söz hakkı tanımayı istiyoruz; yazınızı, çevirinizi yahut çalışmanızı bizlerle paylaşırsanız, yayınlamaktan mutluluk duyarız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.